S velkou lítostí jsme přijali zprávu, že nás opustil osvoboditel města Plzně a jihozápadních Čech, úžasný a skromný člověk, přítel, James Herbert Cavanaugh Duncan.
13. června by oslavil 97. narozeniny. Bylo nám ctí se s Vámi setkávat.
Nikdy nezapomeneme!!!

James Herbert Cavanaugh Duncan se narodil 13. června 1925. Jeho tatínek sloužil v armádě. James vystudoval střední školu a týden po jejím dokončení se přihlásil do armády. Narukoval v roce 1943. Byl přidělen k 2. pěší divizi, 38. pluku. Prošel bitvou ve francouzských Ardenách, bojoval v Belgii, v Německu, podílel se i na osvobozování západních Čech. Za svou službu vlasti získal Purpurového srdce a Bronzovou hvězdu.
Osvobozování Evropy také zachytil jako fotograf a pořídil tak celou řadu unikátních snímků. Plzeňané je mohli vidět na výstavě ve Smetanových sadech v roce 2013.
Po návratu z druhé světové války James Duncan studoval na univerzitě a po absolvování vysoké školy začal pracovat v bankovnictví, později působil na vysokých postech.
V roce 1946 se oženil a s manželkou Colleen měli sedm dětí. Po jeho odchodu do důchodu se spolu s manželkou odstěhovali do Santa Fé v Novém Mexiku. Angažovali se v charitativních organizacích a také v oblasti muzejnictví a archeologických výzkumů v oblasti indiánských kultur.